Lévay Máté

Ezzel a bloggal szeretném ismertetni fontosabb eseményeimet, meghatározó pillanataimat, főbb munkásságaimat illetve terveimet a jövővel kapcsolatosan. Az oldalon szereplő ÖSSZES fénykép és videó SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ! A fényképek esetleges terjesztését, felhasználását kérem jelezze e-mailben. Köszönöm! info@levay-mate.hu

Facebook

Friss topikok

Utolsó kommentek

Külső feed

Houston we have a problem

Csevej - Madárcsicsergős jó reggelt!

2010.11.27. 12:37 MiTosz

     Szentendrey Géza Ornitológus gondolatait 'kaphattuk el' úgy, mint a hálói a madarakat. Bár a hálóból kiengedi a kis énekeseket, mi - a vendégek - az elhangzottakat sohasem fogjuk! Íme a Csevej 6. előadása:

Mi emberek nem mondhatjuk azt, hogy: Gyerünk és irtsunk ki valamilyen élőlényt! Mióta az ember él és épít, azóta pusztít is. Géza tanár úr a galambokkal kapcsolatos utálatunkhoz hasonlította a pusztítás fogalmát, ugyan is sokaknak hajtépést vált ki, mikor meglátja a kocsiját galamb'termékkel' telepiszkítva. Vajon mitől van ez? Csak van ott valami, ami miatt olyan sok galamb száll arra. Talán a szemetünkből esznek, vagy szándékosan szoktatjuk oda őket? Ezen fontos lenne elgondolkodni.

Az élőlények felelősségteljes védelmezése fontos (legyen szó madarakról, vagy éppen másokról)! Nyugtató mondat volt, hogy a sokszor elhangzó "kipusztulás" mellett azért előfordul szép számban néhány olyan faj is, mely kezd megmenekülni a végleges kiirtástól. Bízzunk benne, hogy mi, két lábon járó élények képesek vagyunk EMBERSÉGESek lenni.


A videó hamarosan ITT megtekinthető lesz a galériában!

Az este folyamán Janó barátom kezembe nyomott egy emléklapot, melyet az Árvácska menhelynek a kis összegű adományomért küldte, köszönetképpen. Nagyon szép és rendes gesztus! Köszönöm!

Szólj hozzá!

Címkék: video csevej lévaymáté

A bejegyzés trackback címe:

https://levaymate.blog.hu/api/trackback/id/tr522476640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása